,

madVR Envy

video processor

madVR ENVY

cel mai avansat procesor video modern pentru un home-cinema high-end

Envy acoperă majoritatea cerințelor la care orice beneficiar al unei camera home-cinema îndrăznea poate doar să le viseze în trecut. Envy duce imaginea video la un nou nivel și, mult mai mult, face utilizarea camerei tale favorite mult mai ușoară. Practic … e dificil să ai un sistem superior fară acest procesor.

Vom încerca să explicăm pe înțelesul tuturor de ce acest procesor este deosebit, lasând detaliile tehnice la sfârșitul articolului și bineînțeles pe site-ul producătorilor și al celor care au făcut recenzii acestui echipament.

MadVR Envy a fost proiectat de la zero pentru a oferi o procesare video fără compromisuri și acest lucru se vede!

Caracteristica pentru care Envy este cel mai bine cunoscut este “cartografierea” dinamică a tonurilor HDR (HDR dynamic tone mapping) și pe bună dreptate, deoarece este superbă. Envy obține cele mai bune rezultate dintr-un material HDR analizând semnalul de intrare și aplicând o corecție dinamică a tonurilor care păstrează toate detaliile atât în umbre, cât și în lumini. Și face acest lucru cu fiecare cadru, cadru după cadru….

detaliu spre perfecțiune

O altă caracteristică importantă este scalarea imaginii. Cei care s-au bucurat de un ecran lat și de o lentilă anamorfică stiu că atunci când se face trecerea între materiale video cu raport diferit (16:9 , 20:9, 21:9 și alte formate intermediare ) pentru a putea afișa corect prin lentila anamorfică, imaginea trebuia modificată cu ajutorul  videoproiectorului, lucru ce dura 5-10 secunde bune . La fiecare schimbare … . Envy face acest lucru INSTANT ( știu că e dificil de crezut mai ales pentru cei care au așteptat la fiecare apăsare de “play” dar așa e – aici într-o prezentare pe Youtube)

Mai mult, înainte, dacă nu aveai acel format salvat în setări, foloseai un raport apropiat + nelipsitele dungi negre. No more…  Envy recunoaște orice format și îl redă corect pe formatul ecranului tău. Are și o funcție speciala prin care modifica imaginea puțin ( vertical și orizontal ) astfel că o imagine 16:9 să apară cât mai natural pe un ecran 21:9 cu deformări minime și fară dungi negre. Dacă iți dorești acest lucru. NLS+

imaginea inițială fără modificarea raportului
imagine cu NLS+ activat

Acum o să spui : “Te-am prins!! La noi în țară avem subtitrări și imaginea va tăia din ele!!! “  Envy a rezolvat și aceasta problemă. Daca nu poți muta subtitrarea peste imagine din player, Envy va ridica doar jos imaginea lăsând o mică bandă neagră în zona subtitrării. De asemenea poți lăsa acest lucru pe tot parcursul filmului sau îl poți seta ca după după un timp de la dispariția subtitrării, imaginea să revină pe tot ecranul. 

fără Envy imaginea cu subtitrarea vizibilă ar arăta așa
altfel subtitrarea ar fi pe perete
cu Envy când nu e subtitrare imaginea arată așa
și așa când subtitrarea e prezentă

Datorita funcțiilor de mai sus, se poate seta o zona anume de proiecție (cum e în cazul în care folosești un videoproiector 16:9 pe un ecran 21:9/2.4:1 ) . Acest lucru te “scapă” de achiziția unei lentile anamorfice dacă iți dorești acest lucru – dar nu uita că în acest caz pierzii pixelii pe care videoproiectorul îi redă în afara ecranului .

Nu în ultimul rând este funcția de îmbunatățire a imaginii. Practic majoritatea materialelor, chiar dacă au o rezoluție mică/stream/fără HDR etc, vor arăta mult mai bine cu acest procesor. Și chiar dacă a fost conceput pentru sistemul videoproiector-ecran, are un rezultat fantastic și pe televizor.

În ciuda sofisticării sale, configurarea este incredibil de ușoară – trebuie doar să introduci luminozitatea maximă a proiectorului. Bineînțeles, în cazul unor calibrări profesionale sau modificări pentru a fi pe placul tău, o mulțime de setări sunt prezente. Mai mult, suntem alături de voi și vă putem oferi support de la distanță.

madVR Envy este multipremiat fiind un produs revoluționar în industrie iar recenziile din toată lumea confirmă acest lucru.

Câteva detalii extinse conform madVr.com:

madVR Envy folosește procesarea video proprie pentru a oferi cea mai bună calitate a imaginii în home theater-ul tău dedicat. Bucură-te de cea mai spectaculoasă, dar extrem de precisă, mapare dinamică a tonurilor 4K HDR, detectarea instantanee a raportului de aspect, gestionarea subtitrărilor pentru ecrane late și întindere neliniară cum nu ai mai văzut niciodată. Envy oferă, de asemenea, upscaling 4K de neegalat, sharpening specializat și îmbunătățirea detaliilor, calibrare LUT 3D și 1D cu o precizie fără precedent și multe altele. Envy este primul și singurul procesor video dedicat care utilizează algoritmi de învățare automată cu fluxuri video în timp real, ducând calitatea video la un nivel cu totul nou. Envy se instalează în câteva minute și este o plăcere să îl utilizezi.

Mapare dinamică a tonurilor HDR

madVR Labs a fost pionier în domeniul HDR Dynamic Tone Mapping dinamic cadru cu cadru. DTM 2.0, în curs de brevetare, analizează fiecare cadru în timp real pentru a optimiza fiecare pixel. Asta înseamnă o jumătate de miliard de pixeli pe secundă la 4K60. Proprietățile noastre brevetate Highlight Recovery, Contrast Recovery și Shadow Detail Recovery oferă o imagine atât de uimitoare încât vei deveni dependent la prima vedere. În sfârșit, te poți bucura acasă de filme și emisiuni HDR cum nu a fost niciodată posibil, exact așa cum a vrut regizorul.

Auto AR și controlul geometriei

Envy detectează fiecare raport de aspect (RA) și ajustează instantaneu imaginea pentru a se potrivi exact ecranului tău, indiferent de RA-ul său și de RA-ul filmului, chiar și atunci când acesta se schimbă înainte și înapoi. Controlul nostru de neegalat al RA-ului automat te scapă în sfârșit de acele enervante bare negre odată pentru totdeauna. Envy Extreme dispune, de asemenea, de o corecție avansată a geometriei, excelentă pentru eliminarea distorsiunii de tip butoi a lentilelor, pentru adaptarea la ecrane curbate, pentru instalațîi arhitecturale avansate și multe altele.

Redimensionare și accentuare 4K și 8K

Envy utilizează algoritmi de învățare automată brevetata pentru a oferi o redimensionare și o întindere anamorfică 4K, 5K și 8K de neegalat. De asemenea, oferă cea mai bună calitate de upscalare cromatică (4:2:0->4:4:4) și poate inversa automat anumite upscalări cromatice dăunătoare utilizate de playerele sursă pentru a aplica apoi perfect upscalarea cromatică superioară.

cu și fără Envy

Calibrări de mare precizie

Envy permite calibrări incredibil de precise prin suportul pentru LUT 3D de 256 de puncte și LUT 1D de 4.096 de puncte, fără nicio pierdere de date de măsurare și precizie, spre deosebire de alte procesoare. Acest lucru se traduce prin 16,7 milioane de puncte de precizie, față de mai puțîn de 5.000 de puncte cu alte procesoare. Envy se integrează cu sisteme de calibrare, inclusiv ColourSpace, Calman și altele.

Îmbunătățire de imagine

Envy oferă algoritmi de cea mai înaltă calitate pentru a elimina artefactele de compresie și “zgomotul de țânțar”, precum și pentru a elimina artefactele de bandă pe 8 biți. De asemenea, sunt disponibile multe alte modificări preferate pentru îmbunătățirea imaginilor, pentru a elimina sau adăuga granulație, pentru sharpen edges, pentru a elimina efectul de inelare și multe altele.

Gestionarea subtitrărilor și profiluri

Te-ai săturat de subtitrări tăiate cu ecranul tău scoped? Manipularea subtitrărilor redimensionează în mod dinamic imaginea pentru a se potrivi cu subtitrările doar atunci când este necesar, maximizând dimensiunea imaginii. Iar noul nostru sistem de profiluri oferă cea mai puternică, dar și cea mai ușor de utilizat gestionare a setărilor pe care ați văzut-o vreodată în orice produs anterior.

Suport 8K și HDMI 2.1

Envy Extreme suportă ieșire HDMI 2.1 8K, cu suport HDCP 2.3 de 48 Gbps. Acest lucru face din Envy primul și singurul procesor video autonom care oferă aceste capacități avansate. Platforma noastră hardware modernă vă asigură că vă veți bucura de Envy pentru mulți ani de acum încolo.

Non-Linear Stretch (NLS+)

Dorești să elimini acele bare negre enervante de pe ecranul 2.35 atunci când vizionezi conținut 16:9? NLS+ este primul nostru algoritm de întindere neliniară care combină extinderea orizontală cu compresia verticală. Această inovație (încă o premieră în industrie a madVR Labs) „împarte sarcina” pentru întindere atât pe orizontală, cât și pe verticală, rezultând o imagine cu un aspect mai natural decât ar fi posibil altfel.

Simplu de instalat și de utilizat

Configurarea este atât de simplă încât durează doar cinci minute. Nu este nevoie de experiență. Trebuie doar să conectezi ieșirea HDMI de la AVR-ul tău la Envy și ieșirea HDMI a Envy-ului la ecran/videoproiector. Ai nevoie de asistență? Cu permisiunea ta, dealerul se poate conecta de la distanță la Envy, poate vedea ieșirea video în timp real și îl poate opera că și cum ar fi în cameră cu tine.

video processor
imaginea perfectă

Envy vine în 2 formate : Pro și Extreme.

Pentru mai multe detalii despre ele sau despre ce model se potrivește cel mai bine pentru tine, te rog să ne contactezi.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *