Luxury Design și integrarea tehnologiei în proiectele rezidențiale

Tehnologia face tot mai mult parte din viața noastră și, chiar dacă o dorim sau nu, va fi tot mai mult prezentă în casa noastră.

Dacă tot este să se întâmple așa, îți dau câteva idei despre cum poți folosi în mod eficient acest lucru. Mai mult, dacă design-ul casei este foarte important pentru tine, aici sunt câteva idei despre cum poți integra tehnologia, păstrând nealterată viziunea inițială a proiectului.

Infrastructura – cablurile

În primul rând,  ideal ar fi să citești articolul nostru despre cum ar fi bine să-ți cablezi casa, astfel încât să nu mai fie nevoie să tragi alte cabluri ulterior și nu! Nu se poate instala orice wireless și nu orice wireless funcționează bine.
Sfaturi pentru cablarea unei case moderne

Integrarea și avantajele unei case inteligente

Un al doilea avantaj ar fi folosirea unui sistem smart home. Poate exclami: „De ce?! Pentru că eu îmi doresc un design rustic în care orice urmă de tehnologie nu își are locul!”. Pare contraintuitiv, întradevăr, dar, chiar dacă casa are un design rustic, ceea ce ai în casă nu este rustic – încălzire în pardoseală, mai multe circuite de lumini în fiecare cameră, videointerfon, rulouri și/sau draperii electrice, televizor și lista poate continua în funcție de preferințele tale. Chiar dacă este rustică, casa ta poate fi sigură și ușor de folosit, cum sunt sigur ca îți dorești! Un sistem smart home te poate ajuta să îți ascunzi toate întrerupătoarele, termostatul și poate alte echipamente într-un  singur touch screen. Da, știu, touch screen-ul nu e rustic, dar poate fi introdus într-o ramă de lemn, piatră sau o variantă mai integrată ca în poza de mai jos.

Pe un touch screen poți accesa toate funcțiile necesare din cameră sau chiar din casă.

Dacă totuși nu este acceptabilă, se pot pune butoane programabile (lemn, piatră, metal…) sau butoane clasice dar care pot fi programate să aibă ce funcție îți dorești (oprește luminile, trage draperiile, comandă poarta de la garaj, etc.), dar anumite funcții cum ar fi temperatura sau videointerfonia, ce necesită vizualizare, vor fi transferate către un ecran portabil sau spre telefonul tău.

Nu în ultimul rând, butoanele „invizibile” sunt disponibile

O altă idee este integrarea echipamentului în design (articolul extins despre acest lucru am scris aici: https://avdesign.ro/rezidential/echipamente-electronice-invizibile-sau-arta-camuflajului-audio-video/). Astfel, ai soluții pentru a avea un televizor într-o cameră Ludovic al XIV-lea,  dar care să fie vizibil doar la folosire (poți înlocui de asemenea cuvântul „televizor” cu aproape orice altceva – aparat de cafea, o sculptură deosebită, boxe…. sau ce ai vrea să ascunzi în acea cameră).

Alte idei sunt mai specifice cum ar fi soluțiile de tratament acustic într-o cameră cu reverberații mari sau unde se fac audiții muzicale/există un sistem suround

Folia inteligenta te poate ajuta să nu folosești draperii sau rulouri dacă acest lucru nu îți place.

Și pentru că muzica (sau chiar sunetul surround) e parte din viața noastră, există soluții pentru a ascunde boxele: total invizibile ingropate în perete (Amina), la vedere dar având culoarea, forma sau pânza acoperitoare personalizată (Artcoustic) sau ascunse în tavan sau pereți, singurul lucru observabil fiind micile gaurele din grila metalică (Origin Acoustics)

Lista e lungă și diferă în funcție de cerințe (și buget), dar avem soluții la aproape orice (cum ar fi un ecran de 4m diagonală care ”plutește”, iar când nu e folosit se ascunde în tavan, sau un ecran de exterior ascuns în pământ).

Try US! Avem peste 20 de ani experiență în integrarea tehnologiei!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *