,

Krix – experience sound

Krix, celebrul producător australian de boxe, are o istorie impresionantă care își are originile într-un mic garaj din suburbia Hawthorn, Australia de Sud. În 1974, Scott Krix, un tânăr pasionat de muzică cu păr lung și privire plină de curiozitate, a visat să creeze echipamente audio remarcabile. Petrecându-și majoritatea anilor de adolescență pe o plantație de fructe alături de părinți și cei cinci frați ai săi, Scott aduna componente din vechi radiouri și alte aparate pentru a experimenta și construi amplificatoare și boxe.

După ce și-a terminat studiile de inginerie la Adelaide, Scott a lansat „Krix Speaker Systems” din garajul său din Hawthorn, proiectând boxe pentru prieteni și familie. Doi ani mai târziu, Scott a avut oportunitatea de a deschide propriul său magazin de Hi-Fi numit „The Acoustic Foundry”, unde a dezvoltat kituri de boxe pentru iubitorii de muzică entuziaști.

Cererea de boxe pentru cluburi de noapte și săli de spectacol a venit rapid, iar Scott a realizat că avea nevoie de o unitate de producție special construită pentru a face față cererii. În 1979, Krix a achiziționat un hectar de teren în sudul Adelaidei, iar cu ajutorul fraților și prietenilor săi, fabrica Krix de 72 de metri pătrați a fost construită. Acest loc este în continuare centrul producției Krix fiind modernizat și extins de-a lungul anilor.

Sistemele surround Krix din cinematografele comerciale

Introducerea în cinematografie

La începutul anilor ’80, Scott a fost abordat de un proprietar local de cinematograf pentru a remedia problemele audio din sala de proiecție. Scott, care iubește provocările, a descoperit rapid problemele de anulare și insumare cauzate de reflexiile din spatele ecranului. Soluția sa a fost construirea primului “perete infinit” cu difuzoare din lume, care este folosită în continuare în instalațiile comerciale de cinema.

Realizând că este nevoie de difuzoare eficiente și ghidarea undelor sonore, Scott a văzut o oportunitate de a integra unele dintre horn-urile la care lucrase de-a lungul anilor. Utilizând două difuzoare de frecvențe joase de 15″ și designul său personalizat de horn, s-au născut primele boxe comerciale de cinema – Krix. În combinație cu “infinite baffle” cu difuzoare, rezultatul a impresionat industria cinematografică australiană. Vestea s-a răspândit, iar în câțiva ani, sistemele de cinema Krix acopereau peste 90% din Australia.

În decursul decadelor următoare, Krix a investit masiv în inovație în domeniul difuzoarelor și tehnologiei hornului cu direcționalitate constantă, obținând mai multe brevete pentru designul lor, iar in zilele noastre, peste 4500 de sisteme de sunet de cinema comerciale în peste 40 de țări au fost realizate folosind boxe Krix.

Krix – Esoterix

Adaptarea la mediul rezidential

Pe măsură ce cinematografele comerciale câștigau teren, sunetul surround a început să câștige popularitate și în mediul rezidential. Având în continuare oferta rezidențială de boxe Hi-Fi și de divertisment pentru casă, compania Krix a fost într-o poziție bună pentru a lansa boxe centrale și surround pentru a răspunde tendinței crescânde a sunetului multicanal.

Cu toate acestea, doar în 2010 cele două lumi s-au unit. Cu decenii de cercetare investite în difuzoarele de cinema, era logic ca tehnologia să „se scurgă” către o gamă dedicată de cinema la domiciliu. Prima serie de difuzoare dedicate pentru home cinema lansată a fost seria X (abreviere pentru Xtreme), iar difuzoarele cu siguranță și-au confirmat numele. Carcasele mari, difuzoare de 15″ și 18″ și hornurile cu direcționalitate constantă ale Krix au adus o nouă performanță pe piața rezidențială. Seria X este potrivită pentru camere cu adâncimi între cinci și 23 de metri.

Câțiva ani mai târziu, a fost creată seria SX (abreviere pentru Scaled-down Xtreme) ca o ofertă mai compactă, care păstrează sunetul distinctiv de cinema Krix. Utilizând ghidajul undelor sonore proiectat de Krix, găsit în difuzoarele de surround din cinematografe, această gamă se potrivește camerelor cu lungimi între trei și opt metri. Aceasta este și locul unde se regăsesc multe dintre difuzoarele de surround și subwooferele care sunt asociate cu sistemele Series X și Series MX.

Krix MX40 amplasate in spatele unui ecran pentru proiectie, transparent acustic

Seria MX (abreviere pentru Modular Xtreme) constă în cinci sisteme cu amplasare inspatele ecranului, fiecare conținând canalele stânga, centru și dreapta, împreună cu două subwoofere. Caracterul modular al acestor sisteme facilitează instalarea, iar fața difuzoarelor, completată cu panouri de absorbție a sunetului, creează un perete cu difuzoare “infinit”, similar cu cel creat de Scott în primul său cinematograf comercial. Sistemele Series MX se potrivesc camerelor cu adâncimi între trei și 14 metri.

Krix – Epix in wall – sunet grandios si o amprenta subtila in design-ul camerei

Pe lângă acestea, Krix oferă și boxele tradiționale de podea sau de raft precum și modelele accesorii necesare cum ar modelel de tavan sau de perete precum și cele de exterior.

Krix – Epicentrix

Cu o gamă largă de produse, Krix oferă soluții de sunet de înaltă calitate, atât pentru medii comerciale, cât și pentru mediul casnic. Fie că este vorba despre cinema sau divertisment la domiciliu, Krix continuă să ofere experiențe audio excepționale, rezultat al decadelor de inovație și dedicare în domeniul boxelor de calitate. Datorită tehnologiei lor avansate și designului deosebit, boxele Krix sunt recunoscute în întreaga lume pentru performanța și calitatea sunetului pe care o oferă. Indiferent de vârstă, iubitorii de muzică și pasionații de cinematografie pot beneficia de experiența sonoră impresionantă oferită de Krix.

Krix – Cinema Line

În mod cert, soluțiile Krix sunt percepute ca fiind printre cele mai bune pentru camerele home cinema dedicate fiind în același timp și accesibile financiar. Modelele lor se încadrează foarte bine în soluții avansate dar și în camere mai mici dar cu așteptări mari în privință sunetului.


Krix si conceptul legendar „infinite baffle”

Pentru proiecte, detalii privind produsele, dealeri contacteaza-ne cât mai repede pentru a fi cât mai curând un fericit  posesor de sistem surround Krix!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *