,

HDL Automation – cladiri inteligente luate in serios

Astazi vom vorbi despre un brand care aduce pe piata romaneasca inovatia din domeniul automatizarii rezidentiale si comerciale. Pentru inceput vom raspunde la cateva intrebari esentiale ca sa intelegi acest brand.

Cine este HDL?

Infiintată în 1985, HDL este o companie globala care produce produse personalizate de automatizare a cladirilor si echipamente profesionale de control al luminii. Avand o prezenta cu adevarat la nivel mondial, birourile HDL pot fi gasite in peste 80 de tări.
HDL dezvolta si fabrica produse de automatizare a cladirilor si de economisire a energie. Produsele sunt inovative cu solutii unice pentru controlul si monitorizarea spatiilor comerciale si rezidentiale. Este una dintre putinele marci care ofera sisteme complet integrate pentru toate aspectele legate de automatizarea cladirilor, locuintelor, hotelurilor si nu numai.
Printre proiectele de automatizare pe care le amintim sunt:
⦁    BMW World Museum Germany, Bentley Emirates;
⦁    Park Hyatt Sydney, Sofitel Hotel Morocco;
⦁    Mandarin Oriental;
⦁    NATO Headquarters Brussels,
⦁    Major Spa, Golf training course, clubs;
⦁    Locatii de lux cu case de zeci de milioane de dolari,  yacht Titania 73m;
⦁    Peste 300.000 proiecte rezidentiale in intreaga lume.
⦁    Proiecte in detaliu: aici
⦁    Proiecte in Romania: Venue EventsValeryHotel Opera si multe altele

De ce sa alegi automatizarea cu HDL?
Raspunsul cel mai scurt ar fi : FIABILITATE SI ACCESIBILITATE fiind cel mai accesibil financiar sistem profesional complet. Alte motive sunt:

Flexibilitate si Simplitate
Sistemele HDL sunt modulare si pot fi personalizate pentru a se potrivi casei si afacerii tale. Sistemele sunt usor de programat prin protocolul propriu BUSPRO. Variantele disponibile sunt controlabile prin bus sau wireless. Nu in ultimul rand, sunt disponibile si produse controlabile prin protocolul KNX,

Credibil si Stabil
HDL este in aceasta industrie de peste 30 de ani fiind recunoscut ca fiind unul din cei mai importanti producatori din domeniul automatizarii comerciale si rezidentiale. Firme de renume international au ales sa beneficieze de avantajele HDL

Recunoastere globala
Produsele sunt disponibile in peste 80 de tari din intreaga lume, inclusiv Romania, iar tehnica si inovatia este continua datorita partenerilor sai internationali.

Beneficiile Casei Smart cu acest Sistem

Credem ca in orice casa moderna este important sa existe acest sistem inteligent care iti va da siguranta, confort si un ambient placut.

Control
Controleaza-ti casa de oriunde te afli. Indiferent ca esti la birou, acasa sau in oras, controlul asupra casei tale este doar o apasare de buton. Controlul este centralizat fiind multifunctional si actionand asupra tuturor componentelor casei: lumini, incalzire, clima, securitate, audio video single sau multiroom, sisteme multimedia, draperii/rulouri, porti si altele.

Confort
Fa-ti casa sa aibe grija de tine, nu invers; de la deschiderea perdelelor dimineața, la oprirea luminilor și reglarea temperaturii. Nu in ultimul rand prin programarea personalizata, casa reactioneaza inteligent chiar si in lipsa ta (de exemplu daca temperatura vara depaseste 26 de grade se vor inchide draperiile)

Personalizare
Poti personaliza sistemul dupa gustul tau, prin diversitatea panourilor de control care sa se potriveasca decorului. Variante elegante cu sticla sau aluminiu, touch screen si/sau butoane.

Eficienta Energetica
Cand casa unei familii obisnuite este automatizata primul beneficiu este economia de energie. Daca sistemul detecteaza ca in camera nu mai este nimeni, lumina se va dezactiva automat. Aerul conditionat si sistemul de incalzire functioneaza automat in functie de mediul extern. Evenimentele se pot programa si astfel casa devine cu adevarat inteligenta.

Comenzi vocale
Controlul casei se poate face de asemenea si prin comenzi vocale cu dispozitive ce te vor ajuta la aceasta, de tip Amazon Alexa sau Google Home.

Ca sa intelegi mai bine acest concept, iti vom crea un scenariu in care actioneaza sistemul HDL.

Scenariu: Doamna ajunge acasa, deschide cu telecomanda personalizata garajul si atunci:

  • Se aprinde lumina lumina in garaj timp de 10 minute
  • In casa se aprind luminile in hol, dressing si living room
  • Temperatura casei trece pe regim de ocupare (22° C)
  • In dressing si bucatarie porneste muzica cu un playlist-ul doamnei
  • Televizorul porneste pe VH1 (postul preferat )
  • Optional : trimite mail sotului ca a ajuns acasa

Beneficii Comerciale cu acest Sistem

Cladirile comerciale pot beneficia de acest sistem indiferent de marimea lor, implementarea sistemului poate ajuta la reducerea costurilor.

La o iluminare medie a cladirilor comerciale consumul de energie ajunge la 70%. Acest procent reprezinta o mare parte de capital, precum si un impact negativ asupra mediului. Asadar aici intervine sistemul HDL care poate reduce acest procent al consumului de energie cu cel putin 30%.

Aceasta economie de energie rezulta din situatii precum: O zona anume a cladirii nu este folosita, atunci luminile vor fi inactivate automat sau in cazul in care temperatura cladirii este prea mica intervine HVAC care este activat automat si sunt retrase jaluzelele/rulourile pentru a intra lumina solara.

O automatizare comerciala cu HDL poate beneficia de inteventie umana minimala , managementul cladirilor devenind automat. Cand sistemul este automatizat devine eficient si fara defecte. Daca sistemul detecteaza o anomalie o transmite utilizatorului instantaneu prin sms, e-mail sau printr-o aplicatie Android sau iOS, pentru a fi corectata manual.

Acest concept de automatizare comerciala aduce o importanta economie, insa si solutiile de securitate care pot fi puse in aplicare ar trebui luate in calcul. Pe aceasta parte HDL ofera o gama larga de module cu senzori de securitate care detecteaza orice contact neutorizat si notifica personalul responsabil. Detectoarele de spagere, senzori de fereastra si senzorii ultrasunet PIR pot fi o solutie ce ofera cladirii securitate totala.

Gama de produse HDL

Se poate vedea » aici «

HDL Buspro Home/Building automation system
Este gama folosita cel mai des pe domeniul residential, fiind unul dintre cele mai eficiente sisteme de automatizare.

HDL KNX/EIB Bus series
De asemenea o gama pentru case dar este folosita mai des pentru spatiile comerciale, de la depozite la hoteluri.

HDL Wireless
Controleaza de la distanta toate modulele instalate in casa sau cladiri comerciale, permitand extinderea sistemului BUS acolo unde trasarea cablului nu este posibila

HDL Architectural/Theatre Lighting Control system
Controlul automat al luminilor din sali de spectacole si cladiri.

HDL Buspro Hotel
Oferă o gama completa de soluții pentru hoteluri si pensiuni

HDL este un sistem profesional avand performanta si caracteristicile sistemelor cele mai bune din lume dar la o treime din pret. Se integreaza foarte bine si cu terte sisteme pentru a beneficia de functii sau design alternativ.

Ce oferim noi?

Pentru utilizatori
⦁    Design si implementarea experientei indelungate in proiect
⦁    Implementarea proiectului prin cel mai apropiat reprezentant HDL din tara
⦁    Oferirea de solutii pentru probleme de integrare
⦁    Oferirea produselor complementare Audio-Video integrabile in sistem

Pentru instalatori/integratori
⦁    Training cu certificare de reprezentant HDL
⦁    Suport in elaborarea proiectelor
⦁    Oferta completa de solutii Audio-Video BMS rezidentiale si comerciale
⦁    Prezentari si traininguri pentru solutii conexe

Distributia in Romania prin grupul de firme:
DeBoot, HDL Automation Romania, AVDesign, Home Automation Systems

Ajuns la final iti multumim pentru ca ai acordat timp citirii acestui articol si daca suna interesant pentru tine, ai un proiect sau pur si simplu doresti sa ne intrebi despre acest concept asteptam sa ne contactezi!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *