GoldenEar – boxe High End pe care poti sa le ai!

Boxe High End sunt nenumarate, dar acestea sunt singurele pe care poti sa le ai!

“Am cumparat o pereche Triton Seven. Fara dubiu sunt cele mai satisfacatoare boxe care le-am ascultat vreodata! Suna mai bine decat boxe de $85,000 sau mai mult. Nu exista o valoare mai mare pentru un sistem de sunet.”

“Este uimitor cate recenzii superlative au fost scrise in cele cateva luni de la aparitia modelului Seven. As cuteza sa spun ca aparitia acestui model seamana – in opinia mea – cu aparitia primului iPod. Desigur, existau mp3 player-e inainte de iPod, dar iPod a schibat totul! Dupa nenumarate ore de ascultare inca sunt captivat de claritatea si transparenta acestor boxe.”

GoldenEar Technology – o companie fondata in 2010, dar cu o experienta de cateva decenii. Sandy Gross – co-fondator al Polk Audio si mai apoi Definitive Technology, ambele preluate de corporatii mari, responsabil pentru nenumarate premii pentru boxele create, ceea ce i-a adus si un loc in Hall of Fame-ul din industrie, a inceput o noua aventura cu GoldenEar, scopul propus fiind excelenta in sunet la preturi pentru toata lumea, noile lor boxe eclipsand tot ce a conceput pana in acesta moment.

Boxele GoldenEar au fost special concepute pentru clientii in cautare de un produs mai incitant si clar mai dorit decat toate celelalte boxe fabricate in masa, ce domina piata din acest moment. Ca sa parafrazam un critic : “e ca si cum ai conduce un Ferarri cumparat cu banii de Logan”.

Practic, fiecare produs GoldenEar a primit recenzii la superlativ, iar fiecare client a fost mai mult decat multumit de decizia luata cand a achizitionat boxele. Pentru a pastra calitatea produselor si pentru siguranta unei experiente finale cat mai bune si complete, GoldenEar a decis ca produsele sale sa fie distribuite doar prin retea de dealeri autorizati care pot oferi indrumari in privinta sistemelor si un raspuns cat mai rapid in cazul unor probleme, vanzarea directa pe internet a acestor produse fiind interzisa.

Pentru a descrie sunetul GoldenEar prin cuvintele lui Sandy Gross : “au fost proiectate sa sune ca nimic in afara de ce se reda prin ele”. Conceptul aplicat este “suspension of disbelief” (neincredere in suspensie) – adica abilitatea boxelor sau a sistemelor sa dispara permitandu-ti sa uiti ca ele exista si tu asculti doar o inregistrare in camera ta, creand senzatia ca plutesti in spatiu printre muzicienii care canta sau chiar unde are loc actiunea in film. Acest lucru a fost realizat prin crearea unei “imagini” cat mai mari a sunetului. Sunetul nu va veni dintr-o anumita locatie, ci de peste tot. Mai mult, pentru a pastra aceeasi calitate, toate produsele GoldenEar au aceeasi semnatura audio, fiind dotate cu difuzoare asemantoare, indiferent de pret (diferenta consta in dimensiunile si scopul final al incintei).

Seria Triton
“THIS IS THE HOLY GRAIL OF AUDIO WE ALL SEEK”
– Robert Deutsch in his Stereophile Magazine Review of the Triton Two

Triton One a luat titlul de boxa anului 2015 de la mai multe publicatii printre care si de la pretentioasa revista “Stereophile”

Seria emblematica cu boxe de podea, Triton are 5 modele : One,Two, Three, Five si Seven, iar in 2016 au fost lansate variantele update Three+ si Five+.

Toate sunt fabricate cu difuzoare asemanatoare, mai ales difuzorul planar pentru inalte “One – HVFR™ High-Velocity Folded Ribbon Tweeter” care este identic in toate seriile. Diferenta consta in difuzoare pentru bas care cresc in dimensiuni odata cu seria, iar Seven este singurul pasiv. Two si Three au inclus un modul de amplificare pentru partea de bas, cu o putere suplimentara de 1200W respectiv 800W /boxa – acest lucru face inutila cumpararea unui subwoofer suplimentar. Puterea de amplificare recomandata este de la 300 la 500W.

Pentru sisteme home cinema, se incadreaza perfect cu
-Centru : SuperCenter X, SuperCenter XL, SuperSat 50C, SuperSat 60C
-Surround: Aon 2, Aon 3, SuperSat 3, SuperSat 50, SuperSat 60, Invisa 525, Invisa 650, Invisa HTR 7000, Invisa MPX MultiPolar
-Subwoofere: ForceField 3, ForceField 4, ForceField 5

Cateva recenzii:
http://www.hometheaterhifi.com/floor-standing-speakers/floor-standing-speakers-reviews/goldenear-triton-seven-home-theater-speaker-system/all-pages.html
http://www.goldenear.com/community/forums/goldenearblog/55-goldenear-awards/364-goldenear-gets-triple-triumph-in-absolute-sound-2014-editors-choice-awards
http://www.goldenear.com/community/forums/goldenearblog/55-goldenear-awards/363-triton-seven-is-a-sound-vision-top-pick-of-the-year
http://www.goldenear.com/community/forums/goldenearblog/55-goldenear-awards/358-goldenear-triton-seven-receives-absolute-sound-product-of-the-year-award

http://www.goldenear.com/community/forums/goldenearblog/55-goldenear-awards/423-triton-one-wins-stereophile-2015-loudspeaker-of-the-year

Seria SuperCenter
“… SEAMLESS INTERPLAY (with) the TRITON SEVENS”
– Darryl Wilkinson in his Home Theater Magazine Review of the TritonCinema Seven

Compusa din SuperCenter X and SuperCenter XL sunt completarea perfecta pentru canalul central al seriei Triton. Cu un design neobtruziv si aceleasi difuzoare de calitate, SuperCenter difera doar prin putere si difuzoarele de bas.

http://www.hometheaterhifi.com/floor-standing-speakers/floor-standing-speakers-reviews/goldenear-triton-seven-home-theater-speaker-system/all-pages.html

Seria SuperSat
“COMPACT LITTLE WONDERS”
– Mark Fleischman in his Home Theater Magazine Review of the SuperCinema 3 System

Aceasta serie este completarea perfecta a oricarui sistem, mai mult, instalate ca un sistem cu banda de frecvente extinsa si calitatea deosebita, definesc un nou standard pentru boxele lifestyle-friendly.

SuperSat 3, 50 si 60 sunt produsele din aceasta serie. 3 este perfect ca surround (sau chiar pentru fata in sistemele mici) in aproape orice sistem – cu seria Triton, cu Aon sau cu soundbar-urile SuperCinema. Modele 50 si 60 sunt mai mari si cu o plaja extinsa de frecvente, pot fi instalate pe perete langa televizor, sau elegant pe un suport optional.

Exemple sisteme surround :

SuperSat 3 for Left/Right, 1 SuperSat 3C Center Channel, 2 sau 4 SuperSat 3 Surrounds/Rears, 1 sau 2 ForceField 3 Subwoofer. Premii : Consumer Electronics Association (CEA) as the 2011 Design and Engineering award winner for Best Home Theater Speaker System!

SuperCinema 50 : 1 pereche SuperSat 50 Left/Right, 1 SuperSat 50C Center Channel, 2 sau 4 SuperSat 3 Surrounds/Rears, 1 sau 2 ForceField 4 Subwoofers. Orice produse Invisa in tava/in perete este o buna completare pentru surround. Premii: Residential Awards 2011 winner.

SuperCinema 60: 1 pereche SuperSat 60 Left/Right, 1 SuperSat 60C Center Channel, 2 sau 4 SuperSat 3 Surrounds/Rears, 1 sau 2 ForceField 5 Subwoofer. Orice produse Invisa in tava/in perete este o buna completare ptr surround . Acest sistem este conceput pentru instalarea impreuna cu ecrane de 60” diagonala, avand o capacitate fantastica de reproducere, chiar in spatii mari.

Seria SuperCinema 3D Array
“MASSIVE SOUNDSTAGE … Made me wonder if I should even bother using tower speakers” – Al Griffin in his Sound & Vision Magazine Review of the 3D Array

Este compusa din soundbar-ul 3D si, in curand, de un model mai mare. Este printre singurele modele de pe piata ce reuseste sa redea dintr-o singura boxa, spatialitatea si claritatea sunetului provenit dintr-un sistem clasic 5.1 sau 7.1. Aplicand descoperirile recente ale Dr. Edgar Choueiri de la Princeton University, au reusit sa redea efectul de adancime perceput corect si placut de creierul nostru, atat pentru muzica cat si pentru film. Desi soundbarul a fost proiectat sa redea sunetul 3D singur, pot fi adaugate, pentru o mai buna completare, canalele de spate prin seria de tavan/perete Invisa sau satelitii SuperSat 3s.

Subwooferele din seria Forcefield sunt o completare necesara.
http://hometheaterreview.com/home-theater-reviews-best-of-2013-awards/
http://hometheaterreview.com/goldenear-supercinema-3d-array-soundbar-reviewed/
http://www.technologytell.com/hometech/93805/goldenear-3d-array-reviewed/

Seria Aon
“GOLDENEAR REINVENTS THE BOOKSHELF SPEAKER!” – Steve Guttenberg, The Audiophiliac, in his CNET Review of the Aon 3

Este seria cu boxele de raft avand 2 produse : Aon 2 si 3. Au aceleasi difuzoare de calitate exceptionala si un design modern si practic. Sunetul de care sunt capabile aceste boxe este impresionant, atat caliativ cat si ca presiunea ce o degaja.
Diferentele intre ele consta in dimensiunile difuzoarelor pentru frecventele joase si plaja de frecvente. Puterea recomandata este de 200 respectiv 250W.

http://www.goldenear.com/community/forums/goldenearblog/55-goldenear-awards/364-goldenear-gets-triple-triumph-in-absolute-sound-2014-editors-choice-awards
http://www.digitalaudioreview.net/2013/12/goldenear-technology-aon-2-standmount-review/
http://www.goldenear.com/community/forums/goldenearblog/55-goldenear-awards/351-aon-3-one-of-the-35-greatest-bargains-in-high-end-audio

Seria Invisa
“MOST IMPRESSIVE IN-CEILING SPEAKER DEMO we’ve ever heard”
– Caleb Denison in his Digital Trends Review of the HTR-7000 demo at CEDIA 2013

Invisa MPX7000 este singurul difuzor care poate reda sunetul astfel incat sa nu simti ca vine din tavan. Din aceasta cauza poate crea singurul sistem surround* ATMOS/AURO/DTS-X ascuns integral in tavan, fiind astfel INVIZIBIL.

Seria Invisa a fosta creata atat pentru folosirea ca difuzoare multiroom, dar mai ales pentru difuzoare de tavan intr-un set surround. Dupa cum spun si multe review-uri, este singurul sistem de tavan, practic invizibil, ce reuseste sa redea sunetul si spatialitatea unui sistem clasic de podea 5.1 sau 7.1. Puterea cea mai mare intalnita pentru acest tip de difuzor 250W si exprimarea specifica reuseste sa creeze o senzatie extraordinara.

Compusa din modele mici Invisa 525 si 650, perfecte atat pentru difuzoare surround in orice sistem cat si ca boxe multiroom de calitate, Invisa MPX au fost create ca solutie de top pentru sunet surround cu instalare in tavan sau in perete si dispersie a sunetului necesara acestor tip de incinte si Invisa HTR 7000, care sunt pre-orientate si constituie alegerea High End pentru boxele de stanga/dreapta si centru.

http://hdliving.com/home-technology/2013/10/11/goldenear-breaks-glass-ceiling-speakers
http://www.digitaltrends.com/home-theater/goldenear-technology-cedia-invisa-htr-mpx/
http://hdliving.com/home-technology/2013/09/30/goldenear-technology-demos-speaker-you%E2%80%99re-supposed

http://www.avsforum.com/forum/89-speakers/2155057-goldenear-ultimate-invisa-lifestyle-atmos-system-experience.html

Seria ForceField
“NEAR PERFECT … a TOUR de FORCE”
– Andrew Robinson in his HomeTheaterReview.com Review of the ForceField 4

Reprezinta subwooferele necesare in primul rand sistemelor home cinema. ForceField 3,4 si 5 reusesc prin difuzoarele si radiatorele pasive sa redea un bas adanc si precis, asemenea unor mult mai mari si mai scumpe alternative. Incinta cu design non-paralel si mai ales procesorul DSP, reusesc sa ofere un control perfect al frecventelor, reusind un bas extraordinar atat pentru film cat mai ales pentru muzica.
Componentele de inalta calitate reusesc o performanta marcanta, pastrand in acelasi timp protectia difuzoarelor si eliminand distorsiunile chiar la puterea maxima (pana la 1500W ForceField 5)

http://www.hometheaterhifi.com/floor-standing-speakers/floor-standing-speakers-reviews/goldenear-triton-seven-home-theater-speaker-system/all-pages.html
http://www.bestcovery.com/goldenear-technology-supercinema-3-speakers
http://www.avforums.com/reviews/Golden-Ear-Supercinema-50-5-1-Sub-Sat-system-Review_401/Review.html

*  mai exista un sistem “invizibil” care sa sune bine dar are un pret de peste 20 ori mai mare

Site oficial cu specificatii complete, premii si review-uri multiple : http://www.goldenear.com/

Pentru detalii despre GoldenEar, daca doriti un sistem, auditii sau distributie, va rugam sa ne contactati.

Preturi GoldenEar

4 raspunsuri

Urmăritori & Pingbacks

  1. […] sunet foarte curat si o imagine foarte buna la un pret accesibil. Sistemul audio format din boxe GoldenEar alaturi de ecranul DreamScreen transparent acustic neperforat (tesut) ofera o performanta similara […]

  2. […] si vopsesc peste, astfel ca devin invizibile iar peretele “va canta”, difuzoare de tavan GoldenEar care redau un sunet performant fiind singurele care reusesc acest lucru fara sa lase senzatia ca […]

  3. […] GoldenEar – boxe high end la preturi accesibile. Sunt revelatia ultimelor targuri internationale, prezentarile lor fiind declarate cele mai bune de majoritatea criticilor (avand si pretul o fractiune din pretul altor sisteme similare). Fiecare produs a luat cel putin un premiu Best Of… la lansare, iar difuzoarele de tavan sunt considerate singurele din lume ce pot reda sunetul surround fara ca sa sunetul sa fie perceput ca venind de sus. […]

  4. […] – boxele GoldenEar sau difuzoarele din tavan care produc singur sunet de o claritate deosebita care nu simti ca “vine”din tavan, precum si o claritate si detaliu deosebit […]

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *