Un vis devenit realitate – cinema la tine acasa cu adevărat!

Dacă citești acest articol sunt sigur că una din plăcerile tale este să savurezi un film bun în condiții excelente. În ultimii ani cinematografele din Romania fac o treabă destul de bună din punct de vedere tehnic, dar … tocmai ai prins un loc cu un scaun care nu e chiar bun, vecinul tău trebuie să “comenteze” tot ce vede ca să înteleaga și prietenii lui filmul mai bine, prietena lui consideră că verificarea continuă a Facebook-ului este obligatorie în timpul unui film și, nu in ultimul rand … trebuie să și prinzi bilete la ore și pe locuri decente.

Nu întotdeauna situația de mai sus este adevărată, dar un cinematograf la tine acasă ar schimba acest lucru! În acest caz ar trebui sa îți faci o camera specială sau să renunți la garaj sau pod. Dacă te hotărăști să faci concesii în această privință și să-ți iei un televizor incredibil de mare (de fapt nu îndeajuns pentru o experiență cinematografică) și scump, ar fi necesară vopsirea în culori închise a sufrageriei pentru ca lumina din televizor să nu reflecte din pereți și să poți urmări filmul fără să fi distras de ceva ce ai vazut cu coada ochiului, dar ce soție acceptă un living maro închis…?

În sfârșit ai posibilitatea să faci acest lucru cu ecranul Black Diamond de la Screen Innovations!

Ecranul Black Diamond este cel mai bun ecran din lume pentru spații luminoase, ce rejectă lumina în proporție de 85% atât de sus și jos, cât și din lateral. Ajunse deja la a opta generație, aceste ecrane au fost răspunsul la dorințele multor cinefili. Ecranul poate fi instalat în living chiar și fără un control elaborat al luminii din interior și exterior, au un design ce rivalizează cu cele mai noi televizoare (a căror contrast este sub cel oferit de majoritatea videoproiectoarelor accesibile) sau, chiar mai bine, poate fi ascuns în tavan, nealterând designul camerei. Față de televizor, a cărui suprafață reflectă imaginile din camera, ecranul Black Diamond absoarbe lumina și nu are această problemă.

Din punct de vedere tehnologic, este compatibil cu videoproiectoare cu rezolutie 4K (chiar 8K conform testelor) și, fiind un ecran optic, are un raspuns fantastic pentru imaginea 3D atât într-un sistem pasiv cât și activ. Cu 3 variante de gain (nivelul de lumină trimisă înapoi – astfel pentru un gain de 1.4 cu un videoproiector de 2000lumeni, imaginea percepută va avea 2800lumeni) de 0.8, 1.4 si 2.7, contrast îmbunătățit cu până la 900% și culoare vibrantă. Prin amplasarea corectă, apariția unui hot spot este aproape nulă.

Din descrierea de mai sus îți poți da seama că alegerea unui ecran bun este cel puțin la fel de importantă ca alegerea videoproiectorului.

Ecranul Black Diamond pentru proiecte rezidențiale se fabrică în mai multe variante:

– Zero Edge – cel mai “sexy” design, cu margine de 10mm, acest model poate fi fixat pe perete, suspendat sau fixat pe un suport, ca un televizor. Optional are și un kit cu LED ce pornește automat când pornești videoproiectorul și al cărui scop principal este, mai ales când este întuneric în cameră, să ajute ochiul în trecerea de la scene întunecate la unele foarte luminoase – astfel ochii nu vor mai obosi repede.

– Electric – acest model este de asemenea o inovație absolută a producătorului Screen Innovations. Sistemul este o operă de artă, fiind compus din elemente multiple. Ecranul este ascuns in tavan, din care coboară un tambur susținut de două cabluri de oțel folosite în aeronautică. Acesta rămane suspendat în aer, de unde va coborî ecranul propriu-zis. Acest ecran este deosebit deoarece: fiind suspendat, imaginea plutește în aer, poate fi instalat în locuri unde nu se poate instala un televizor – în fața unui geam, șemineu, corp de mobilă etc – și, în plus, fiind un material rigid, nu pătrunde lumina soarelui prin el.

– Sistemul clasic de ecran cu ramă rigidă și mai groasă, ideal pentru camera home-cinema sau acolo unde acest design se potrivește.

Mai mult, Screen Innovations s-a gândit la toți utilizatorii și la începutul anului 2014 au perfecționat un nou tip de material denumit SLATE. Acesta are performante asemănătoare cu Black Diamond – rejectează lumina în proporție de 65% față de 85% Black Diamond, dar și asa performanțele sunt mult peste cele ale unor ecrane de acest tip de la alte firme. Prețul în schimb este cu 25-40% mai mic decât a ecranului de top Black Diamond, permițând astfel un “second Best” pentru cei a caror buget este limitat.

Black Diamond poate fi instalat în proiecte rezidențiale în : living/sufragerii, media room, camere deschise, zona bar, camera jocuri, dormitor, camera sport, terase.

Câteva păreri ale unor utilizatori:

“De acum câteva săptămâni, sunt noul fericit proprietar  al unui ecran Black Diamond de 110 inch cu cadru fix achiziționat de la Big Screen Store de aici, din Maryland. Am asociat BD cu un Epson 6020 și dacă spun că imaginea este impresionantă, este prea putin. Arata fantastic! Sunt nou în lumea proiectoarelor, așa că am făcut multa cercetare înainte de a apasa pe trăgaci. Ecranul a avut multe recomandari și eu sunt extrem de multumit de rezultat! Am o mare cantitate de lumina ambientala cu o usa de sticla glisanta și o fereastră. Dar, chiar și pe timp de zi ma pot uita la TV in mod placut. Sunt sigur că ati auzit asta tot timpul, dar multumesc pentru ca ati dezvoltat un produs superb.

Vă mulțumim din nou pentru ca ati schimbat modul în care ma uit la televizor și vă doresc tot cei mai bun!

Cu stimă,

Steve Smith

As of a few weeks ago, I’m the happy new owner of a 110 inch BD fixed frame screen purchased from the Big Screen Store up here in Maryland. I paired the BD with an Epson 6020 and to say the picture is impressive is an understatement. It looks fantastic! I am new to the projector world so I did a lot of research before pulling the trigger. Your screen came highly recommend and I am extremely happy with the result! I’ve got a fair amount of ambient light with a sliding glass door and a window. But, even daytime TV watching is enjoyable. I am sure you hear it all the time, but thanks for taking the time to develop a superb product.

Thanks again for changing the way I watch TV and I wish you the best!

Sincerely,

Steve Smith”

“Black Diamond mai bun decat LCD-ul meu ”
Apropo, ecranul meu Black Diamond este uimitor !!!! Face cu proiectorul un ecran LCD perfect si imens și nu pot vedea nici macar un pixel. Nu voi merge la cinema din nou !!

Stephen Cybuch

“Black Diamond better than my LCD flat panel”
BTW, my black diamond screen screen is AMAZING!!!! It makes my projector look like a perfect huge LCD screen and I can’t see any pixels. I will never go to the movies again!!

Stephen Cybuch”

Mai multe review-uri si testimoniale :
http://www.screeninnovations.com/category/reviews/

Nu in ultimul rand, pentru sunetul din aceasta camera avem solutii optime:

– boxele GoldenEar sau difuzoarele din tavan care produc singur sunet de o claritate deosebita care nu simti ca “vine”din tavan, precum si o claritate si detaliu deosebit

– Pentru doritorii de frumos cu bugete un pic mai mari,  Steinway Lyngdorf  ofera cel mai bun sistem de sunet calibrat pentru o camera fara un tratament acustic. Au mai multe variante, toate cu un design deosebit si elegant.

DeBoot si AVDesign sunt distribuitori unici in Romania pentru aceste produse. Pentru proiecte, sfaturi sau simple intrebari, va rog sa ne contactati. Daca doriti sa achizitionati un ecran va putem face o cotatie sau sa va dirijam catre un dealer din tara.

Va multumim ca ati citit articolul nostru si va asteptam intrebarile!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *