Procella

Incinte Acustice de Referinta pentru DTS

Procella Audio a fost lansata in Marea Britanie in 2006, avand ca fondatori pe Anders Uggelberg si Gerben Vand Duyl. Pe atunci, Anders era directorul departamentului Cinema Technology pentru DTS Europa, iar Gerben directorul departamentului de dezvoltare al afacerilor pentru DTS Europa.

Cat timp a lucrat la DTS, Anders, un designer certificat THX pentru sali de cinema si avand peste 300 de sali de cinema profesional concepute in portofoliul sau, a fost solicitat sa conceapa si sa construiasca o sala de cinema “state-of-the art” cu 32 locuri menita pentru previzionarea filmelor.

Facand echipa cu Gerben scopul lor era de a crea o sala de cinema care sa reproduca un sunet de calitate si care sa serveasca drept punct de referinta pentru toate sistemele cinema existente cat si pentru cele viitoare, incluzand viitorul standard Digital Cinema (DCI), discurile Blu-Ray cat si alte sisteme de redare pe rezolutie de 24 bit/96KHz.

Dupa un studiu intens al difuzoarelor si incintelor acustice existente pe piata cei doi au constatat ca nici unul dintre sistemele existente nu putea sa livreze un sunet uniform pentru toate cele 32 de locuri din sala de cinema.

Pentru a se conforma acestor solicitari Anders a conceput o noua incinta acustica ce avea sa devina baza sistemelor Procella din prezent.

Anders a preluat cele mai bune elemente ale incintelor acustice pentru cinema si a aplicat standardele de performanta ale celor mai bune incinte acustice de studio de dimensiuni mici, astfel sistemele Procella furnizeaza sunet de o rezolutie inalta catre fiecare loc din camera. Odata ce design-ul a fost finalizat, incintele acustice au fost instalate in noua sala de cinema DTS in vara anului 2005 si continua sa opereze si acum.

Sa spunem ca sistemul a fost primit bine ar insemna sa fim modesti. Dupa aprobarea entusiastica a artistilor, inginerilor si producatorilor care au avut ocazia sa experimenteze sistemul conceput de cei doi, Anders si Gerben au realizat adevaratul potential al echipamentelor construite de ei, astfel a luat nastere Procella Audio.

Gama de produse Procella consta din trei modele Left/Center/Right/Surround si trei subwoofere active.
Acest lucru permite o mare flexibilitate in crearea unui sistem audio pentru orice tip de camera, incepand de la un sistem audio pentru mixaj pana la sali de cinema de 40 de scaune.

Pe langa faptul ca Procella Audio foloseste cele mai bune materiale si tehnici in design-ul si constructia produselor sale, ofera de asemenea si asistenta la design-ul si conceptia unei sali de cinema, totul astfel incat produsul final sa multumeasca clientul.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *