Experienta Home Theater

Daca nu ai trait inca experienta unui home cinema (home theater), TE ROG du-te la un demo sau la un prieten care are asa ceva, chiar acum! Aici ma refer la home theater facut corect – pachetele 5.1 + un televizor nu intra in aceasta categorie. Un sistem adevarat trebuie sa te faca sa intri in film, sa-l bati pe spate pe Indiana Jones sau sa intinzi mana cand auzi “Use the Force Luke”. Un home theater corect face ca doamnele care au venit sa vada pe ce doreste sotul sa arunce banii sa intrebe la sfarsit, nerabdatoare: “Si cand il instalati la noi acasa?”

Filmul a marcat semnificativ secolul trecut iar imaginea video in zilele noastre e peste tot. Experienta cinematografica insa a ramas ceva aparte pentru orice persoana. Lanturile de cinematografe, IMAX si cinematografele de lux au adus mai aproape acest “feeling” dar inca nu sunt la acelasi nivel. In plus la tine acasa poti revedea “Love Actually” de cate ori vrei tu, ca sa nu vorbim de orele in care joci Fifa19 pe PlayStation la un ecran mare.

Pentru ca home theater-ul este pasiunea noastra si vrem sa o aducem si catre tine cat mai usor, am facut cateva pachete, ca sa vezi si sa intelegi de ce ai avea nevoie pentru a beneficia de experienta aceasta la tine acasa.

Elementele esentiale ale unui home theater sunt :

– O camera dedicata – cu amendamentul ca nu intotdeauna acest lucru e posibil si de aceea living room-ul este alternativa imediata (vezi prima noastra propunere)

– Ecranul si videoproiectorul (sunt in egala masura importante). Din pacate televizoarele, chiar daca sunt din ce in ce mai bune, nu reusesc inca sa fie la nivelul ecranelor de proiectie, iar dimensiunile mari sunt inca prohibitive ca pret. Ecranul este bine sa fie transparent acustic pentru ca boxele din fata sa fie asezate in spatele lui creand frontul sonor exact din imagine (ca la cinematografe)

– Sistemul de sunet – in toate variantele sistemul de sunet este imersiv (aici detalii) necesita boxe dispuse pe pereti si pe tavan. Am specificat amplificatoare si procesoare de sunet la nivelul sistemului, dar recomandam modulul de putere ca fiind un upgrade recomandat.

– Sursele video – adica bluray sau media player capabil sa redea fisierele in format 4K corect si cu o interfata cat mai usor de folosit.

– Tratamentul acustic al salii – desi foarte important, este de cele mai multe ori trecut cu vederea. Fara tratament acustic sunetul care ajunge la locul de ascultare este in proportie de 40-60% sunet reflectat din pereti si doar restul direct din boxe. Mai mult, ecranele standard reflecta lumina inclusiv spre pereti aceasta fiind reflectata inapoi spre ecran partial, rezultand o imagine spalacita. Acest lucru trebuie corectat si sunt mai multe metode cu mai multe solutii prin care acest lucru poate fi facut, la sfarsit oferind cateva pachete de tratament acustic.
Daca, cumva, camera trebuie izolata fonic de alte spatii adiacente, acest lucru este total separat de tratamentul acustic si necesita o analiza separata.

– Fotoliile home-theater inclinabile – multe copii ale firmelor consacrate sunt deja pe piata, dar nu la nivelul calitativ dorit. Un fotoliu bun asigura pe langa calitatea materialelor ce asigura fiabilitatea, confort in utilizare, suport lombar si in pozitii intermediare ale inclinarii, controlul electric pentru motoare, pregatire pentru integrare in sisteme gen D-BOX, spatarul trebuie sa fie la nivelul umerilor pentru o auditie corecta precum si accesorii : spatiu de depozitare, configuratii diferite de montare (drept sau semicerc), suport pahar, suport tableta, frigider, incarcator telefon si altele. Nu in ultimul rand, designul fotoliilor ar trebui sa se potriveasca cu tema camerei, de aceea am prezentat la sfarsitul articolului cateva pachete cu design diferit.

– Sistem smart-home pentru controlul facil atat al echipamentelor audio-video cat si al luminii, temperaturii si al casei atata timp cat tu savurezi filmul.

– Toate accesoriile precum cabluri, prindere, suporti, elemente de design, calibrare audio-video, lumini speciale gen star ceiling si multe altele in functie de preferinte si necesitati.

Inainte de a va prezenta sistemele propriu-zise, mentionam ca aceste proiecte in mod normal se fac personalizat in functie de camera, echipamente, bugetul si dorintele beneficiarului (adica tu). Variantele de mai jos sunt perfect integrabile ca un sistem independent, dar pot necesita modificari.

Echipamente Audio-Video

 1. Luxury & design living room

Deoarece nu intotdeauna o camera separata este disponibila sau dorita, living-room- ul este tot mai des destinatia finala a unui sistem home-theater. Sistemul oferit este foarte putin vizibil, fiind integrabil in designul camerei. Ecranul este unic avand proprietati de respingere a luminii ambientale pentru folosire in spatii luminoase, este transparent acustic si electric ascuns in tavan – in acest fel poate cobori in fata unui televizor ce are in jurul lui boxele pentru vizionarea programelor uzuale. Boxele Artcoustic au o calitate deosebita a sunetului, sunt subtiri si pot fi acoperite cu panza transparenta acustic, printata personalizat. Atat boxele cat si ecranul sunt ascunse in tavan fiind invizibile atunci cand nu sunt in uz. Tot sistemul este controlat de un sistem Control4, astfel cu o singura telecomanda controlezi toate echipamentele si functionalitatea lor.

Boxe Artcoustic : C1-SL x 1,  Diablo SL x 2 , Architect 2-1 SL x 2, Modular SL x 2, Impact-2 SL Subwoofer , PA-750 si amplificator Integra DRX-4

Video: ecran motorizat ascuns in tavan  cu respingerea luminii ambientale Screen Innovations Slate Acoustic 120” diagonala, videoproiector SONY VPL-VW550ES 4K real, lift videoproiector ascuns in tavan Future Automation PD3.5, media player Zappiti Mini 4K HDR

Control 4 : Controller si telecomanda ce controleaza toate echipamentele audio-video si ofera in plus streaming audio HD, control de pe echipamente mobile si cu dotari optionale pentru controlul luminii, temperaturii si multe altele.

Pretul de lista al acestui sistem este: 27000 euro + TVA (pentru o oferta personalizata contacteaza-ne)

       2. Home Theater – THX

THX este standardul impus de George LUCAS sunetului si imaginii pentru a reda o atmosfera asa cum a fost conceputa de regizor. Un rol important in sunetul THX la avut MK Sound pe a caror boxe s-a mixat sunetul multor filme legendare (Star Wars, Lord of the Rings, Pirates Of The Caribbean, Iron Man si multe altele) astfel ca ascultand sunetul de la boxele de mai jos vei auzi exact ce a ascultat regizorul cand a fost realizat filmul. Ecranul Dreamscreen vine ca o buna completare alaturi de videoproiectorul Sony 4K real.

Boxe MK Sound: MP-150 x 3, IW-950 x 4, subwoofer V10 x 2 si receiverYamaha RX-A2060

Video: ecran transparent acustic tesut Dreamscreen V6 Ultraweave AT 120”,  videoproiector SONY VPL-VW550ES 4K real, media player Zappiti Mini 4K HDR  si suport videoproiector Chief custom

Pretul acestui sistem este de 22000 euro + TVA

       3. Home Theater – detaliu

Seria Artcoustic Spitfire  a fost de multe ori premiata si instalata in camere home theater deosebite. Pastrand filozofia Artcoustic cu difuzoare multiple dar intr-un numar mai mare, aceste boxe reusesc sa redea sunetul corect, cu distorsiuni infime si la un nivel mare cand este necesar. Pentru a pastra sunetul la un nivel inalt am alaturat un preamplificator Yamaha si amplificatoare ATI. In plus am strecurat procesoarele de sunet MiniDSP cu analiza camerei si procesare Dirac – folosite in echipamentele de top.  Ecranul Screen Innovation transparent acustic e considerat printre cele mai bune din lume. Sistemul imersiv este optimizat Dolby Atmos 7.4.4.

Boxe Artcoustic: Spitfire 12.6 x 3, Spifire 4.2 x 8, Control 2 x 2, Control 1 x 2, PA 750 x 4

Procesare sunet : Yamaha CX-A5100MiniDSP DDRC-88A BM x 2, ATI AT526NC x 2

Video: ecran transparent acustic tesut Screen Innovations Maestro 120”,  videoproiector SONY VPL-VW550ES 4K real, bluray player Oppo UDP-203 si suport videoproiector Chief custom

Pretul de lista a acestui sistem este de 55000 euro + TVA

Pentru cei ce doresc mai mult, produsele Steinway Lyngdorf , ProcellaWisdomBarco pot asigura superlativul.

Tratament acustic

Dupa cum spuneam mai sus, tratamentul acustic al camerei are rolul de a crea un sunet cat mai curat reducand reverberatiile si anomaliile produse de reflexiile sunetului in camera. Intr-un home cinema acest lucru este important si prin prisma dinamicii sonore percepute de ureche (diferenta intre nivelul de zgomot al salii si nivelul cel mai mare de sunet perceput din boxe) ce creaza “feeling-ul” de cinema prin diferentele de nivel percepute pe o plaja cat mai mare. Tratamentul acustic se poate face in 3 variante principale : material fonoabsorbant acoperit cu material textil (poate crea un design interesant cu rezultate foarte bune, dar fiindca necesita o instalare complicata nu il vom oferi aici), bureti fonoabsorbanti cu diverse forme, culori si grosimi sunt varianta cea mai populara si accesibila (buretele este unul special cu o densitate calculata si ”din pacate” nu poate fi inlocuit cu buretele facut de Spumotim ) sau panouri absorbante si difractare cu design extraordinar din lemn, burete sau metal, ce pot face deliciul unui designer constituind si solutia de lux (se pot amplasa doar in locuri strategice cu un balans intre absorbtie si difractie, facandu-le cea mai buna solutie pentru living-room)

 1. Tratament acustic fonoabsorbant

Oferim solutia de la Apama a caror galerie ofera multe idei si solutii pentru spatii multiple.

Pretul estimativ pentru 20 m2 de tavan si 40 m2 pereti laterali variaza intre 3000-7000 euro + TVA

 1. Tratament acustic design

Artnovion este printre cele mai bune firme din lume iar solutiile lor se regasesc in multe home-theater-uri premiate. Constructia panourilor este indelung studiata, iar materialele incluse sunt de o calitate inalta.

Pretul unui panou de 50 x 50 cm variaza intre 50 si 400 euro + TVA

Fotolii home-theater

Dupa cum am subliniat si mai sus, aceste fotolii au fost concepute special pentru sali home-theater asigurand confortul atat in sustinerea corpului cat si in asigurarea unei auditii bune. Printre benefiicile oferite: material textil sau piele de cea mai buna calitate, structura foarte rezistenta, motoare fiabile, personalizare atat in structura pentru a se potrivi cu inaltimea beneficiarului cat si prin culoare, accesorii sau chiar broderii cu blazonul clientului. Pot fi comandate separat, cu brat comun sau nu, in linie sau dispuse curbat. Cele 3 firme pe care le vom prezenta difera prin design si concept : Fortress Seating au traditie lunga echipand camerele multor personalitati din Hollywood si din intreaga lume, Moovia ce aduc un design modern si Rasike cu un concept european.

Fortres Seating

Moovia

Rasike

Pretul acestor fotolii variaza intre 1000-4000 euro / bucata.

Pe langa toate cele descrise mai sus, mai sunt multe elemente ce personalizeaza camera in functie de dorinta, gustul sau necesitatile viitorului fericit beneficiar.

Contactateaza-ne pentru mai multe detalii sau proiecte.

Vizionare placuta!

2 raspunsuri

  Urmăritori & Pingbacks

  1. […] sunt destinate pentru paleta larga de aplicatii, insa ideale sunt pentru urmatoarele categorii: Home Theaters, Audio Rezidential, Audio […]

  2. […] Linie separată cu boxe în perete pentru aplicatii Home Theater; […]

  Lasă un răspuns

  Want to join the discussion?
  Feel free to contribute!

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *